Winter wint na het weekend mogelijk meer terrein

Winter wint na het weekend mogelijk meer terrein

Brengt de winter na Sinterklaas al wat sneeuw en ijs?

Het afgelopen weekend lag er op diverse plaatsen al wat sneeuw. Maar komt er nog meer winter aan? De winter lijkt terrein te gaan winnen na het weekend.

Onzekere verwachting

De verwachtingen zijn op dit moment absoluut nog behoorlijk onzeker, maar na het weekend zouden we wel eens te maken kunnen krijgen met een kouder weertype. Daarbij zijn er absoluut sneeuwkansen, maar of er ook op een ondergelopen weiland geschaatst kan gaan worden dat is echt nog even koffiedik kijken.

Piet Paulusma repte er dinsdag al over dat hij een stevige winter verwacht die mogelijk in december al wel zijn vorm kan gaan krijgen. (lees hier de verwachting van Paulusma) maar die kansen zijn zeer zeker aanwezig. Op dit moment verschuiven de weerkaarten nog behoorlijk en een verschuiving van een paar honderd kilometer kan er voor zorgen dat we geen winter maar een meer warmere aanvoer vanuit het zuidwesten krijgen.

Onzekere verwachting
De verwachting voor na het weekend is nog behoorlijk onzeker.

De korte termijn verwachting

In de nacht van woensdag op donderdag is er in het hele land kans op een winterse bui. Lokaal kan het daardoor even glad worden. Donderdag overdag af en toe een bui met een winters karakter. Ook in de avond en nacht blijft er kans op een hagel of (natte) sneeuwbui.

Zaterdag wel weer wat iets oplopende temperaturen na 7 graden, maar vanaf zondag lijkt het kouder te gaan worden. Maandag overdag nog temperaturen van circa 2 of 3 graden en in de nacht -1/-3. Daarna? Zaterdag meer hier over op de website van Actueel Sportnieuws.

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766