Weerman Piet Paulusma verwacht een stevige winter

Weerman Piet Paulusma verwacht een stevige winter

Het wordt een stevige winter met sneeuw, ijs en meer

Weerman Piet Paulusma heeft zijn jaarlijkse winterverwachting bekend gemaakt. De Friese weerman verwacht een stevige winter met een flink pak sneeuw.

“Deze winter zal ervoor zorgen dat wij vaker te maken krijgen met sneeuw dan de afgelopen jaren en dat kan regionaal ook een flink pak sneeuw zijn”, aldus Piet Paulusma op zijn eigen website. “In ieder geval ga ik ervan uit dat heel ons land vaker dan één keer wit zal worden. De periode of de perioden met vorst zorgen voor ijs en we komen in deze voorspelling minstens één periode voor langer dan een week op schaatsen, op ijsbanen of op natuurijs, met regionale verschillen”.

” Gemiddeld wordt de winter te koud tot normaal. Het wordt omgerekend een te natte winter, teveel neerslag in welke vorm dan ook. Het af en toe ruige karakter is ook opvallend en kan overlast veroorzaken. In december kan de winter al eens (vaker) opspelen. Ook de maanden januari en februari zullen in meer of mindere mate voor winterweer zorgen.”

Winter vanaf 5 december

Als we de pluim er bij pakken voor volgende week dan zien we ook een trend ontstaan dat het vanaf 5 december wel eens kouder kan gaan worden. De temperaturen duiken namelijk weer flink naar beneden. Overdag komt de temperatuur nog net boven nul uit, maar de nachten lijken met lokaal misschien wel -5 gevoelig kouder te gaan worden.

Winter december

Ook de kansen op het vormen van een sneeuwdek lijkt de komende week weer groter te gaan worden. Alles is nog even koffiedik kijken, maar voor de winterliefhebber zit er misschien wel weer wat moois in het vat. Een witte kerst? Dat is nog even te ver om nu te kunnen zeggen.

Sneeuwdek

 

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766