Volgende week kouder met kans op sneeuw

Volgende week kouder met kans op sneeuw

Het word aanzienlijk frisser na het weekend

De winterjas kan na het weekend aan. Vanaf maandag word het gevoelig kouder en neemt de kans op (natte) sneeuw toe.

De komende dagen hebben we nog niet met echt winterweer te maken. De temperaturen komen tot en met zondag op 10 a 11 graden uit en ook in de nachten gaat de temperatuur nergens onder de nul graden grens. Na het weekend word dat allemaal wat anders als we een meer noordelijke stroming in de bovenlucht gaan krijgen.

Witte kerst en sneeuw

Weer.nl repte er vanmorgen al over dat de winter in de nieuwe week wat op gang kan komen. De jetstream en de kaarten komen overeen met de winter van 1962 en van 2010. Elf jaar geleden werden we in december getrakteerd op veel sneeuw en hadden we voor het laatst een witte kerst. Of we ook dit jaar een witte kerst gaan krijgen dat is op dit moment absoluut niet de voorspellen. De patronen voor een goede stevige winter zijn wel zichtbaar.

Vanaf maandag krijgen we te maken met een eerste prik met koude lucht vanaf de noordpool. Overdag zien we dan temperaturen van +4/7, maar in de nachten kan het bij helder weer echt wel een paar graden gaan vriezen op grote schaal. Op vrijdag komt er nog een portie koudere lucht naar Europa en ook dan kan het in de nachten gaan vriezen, maar er is ook kans op hagelbuien en (natte) sneeuwbuien.

Schaatsen

Komen we ook op de schaatsen? zover is het op dit moment absoluut nog niet. De watertemperaturen zijn nog hoog en alleen in de nachten gaat het een paar graden vriezen. Dus we hoeven ons absoluut nog niet gaan rijk rekenen dat we ook al vlotjes op de ijzers kunnen. Toch zijn de voortekenen voor een stevige winter wel aanwezig als we weer.nl mogen geloven.

Live weer om 20.00 uur

Vanavond vanaf 20.00 uur kan je via NoodweerBenelux naar een live uitzending kijken over het weer. De Belgische weerman Nikolas geeft u dan een inkijkje in de verwachting voor volgende week in de Benelux, maar ook voor de langere termijn.

Actueel Sportnieuws zal de hele winter het winternieuws voor u verslaan. Mocht er aanleiding zijn om hier over te berichten dan leest u dat op onze website. Binnenkort is ook het weer en veel meer wat te maken heeft met de winter te vinden op onze site! Hou Actueel Sportnieuws dus in de gaten.

 

 

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766