Visser en Kiel winnen in Hoorn

Visser en Kiel winnen in Hoorn

Eerste overwinning voor Jumbo-Visma bij het marathonschaatsen

Bij de zesde KPN Marathon Cup marathonschaatsen in Hoorn hebben Harm Visser en Esther Kiel zaterdagavond weten te winnen.

Visser

Visser van Jumbo-Visma boekte zijn eerste overwinning en ook voor het team is het de eerste overwinning bij het marathonschaatsen.  De wittetruidrager uit De Westereen was het snelst van een kopgroep van tien met een ronde voorsprong. Op de meet klopte hij Jos de Vos (Royal A-ware / ZiuZ) en Jeroen Janissen (KPMS / Bouw & Techniek). Sjoerd den Hertog (Royal A-Ware) blijft de leider in het algemeen klassement.

Kiel

Bij de dames was Kiel (Bouwbedrijf de Vries) het sterkste van een kopgroep van dertien. Kiel bleef Arianna Pruisscher (PTH Groep / SchaatsshopDrenthe) en Maaike Verweij (Zaanlander) voor. Lisa van der Geest  (Turner) blijft de leider in het klassement.

Beloften

Bij de beloften ging Arjen van Damme (Schaatsinstituut) met de overwinning aan de haal. Christiaan Haasjes (A6.nl Groot in Auto’s) en Ruud Slagter (Bauerfeind) waren goed voor de tweede en derde plaats.

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766