Verstappen klokt eerste en derde tijd in Qatar

Verstappen klokt eerste en derde tijd in Qatar

Ook Verstappen moet wennen op onbekend circuit

Max Verstappen is het Formule 1 weekend in Qatar goed begonnen met een P1 in de eerste vrije training en een P2 in de tweede vrije training.

Na afloop van de trainingen tekende de 24-jarige Limburger op aan Sky Sports dat hij de baan in Qatar wel ontzettend leuk vind, maar dat het ook wel enorm wennen was. “Omdat het een nieuwe baan is, was het vandaag vooral belangrijk om het circuit te leren kennen en te begrijpen”, aldus de coureur van Red Bull Racing.”Ik merkte bij mezelf dat er een groot verschil zat tussen de zachte en de mediumband. Het is wel een heel mooie en snelle baan om op te rijden.”

Verstappen durft nog geen voorspellingen te doen over de krachtsverhoudingen in Qatar. “Dat moeten we echt nog even afwachten. We moeten eerst maar eens zien hoe het morgen gaat.” De kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar is zaterdagmiddag om 15.00 uur. Ook live te zien via deze pagina van Actueel Sportnieuws.

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766