Vanaf maandag gevoelig kouder met reeks koude nachten

Vanaf maandag gevoelig kouder met reeks koude nachten

Later volgende week guur winterweer op komst

Geniet dit weekend nog maar even lekker van het ‘warmere’ weer want na het weekend word het echt kouder met een reeks koude nachten.

Droog met later winterse buien

De eerste winterprik gaat er komen, maar dat zal ook gepaard gaan met de nodige winterse buien. Kortom het gaat guur winterweer worden in de nieuwe week. Zondag trekt er een neerslagzone over ons land en achter de zone draait de wind naar het noord/oosten waardoor er een toevoer komt van koudere lucht vanaf de noordpool. In de nacht van zondag naar maandag duikt het kwik op grote schaal al onder nul en bestaat de kans dat er maandagmorgen autoruiten gekrabd moeten worden.

Weersverwachting twee weken

Ook in de dagen erna duikt het kwik vrijwel elke nacht wel onder het vriespunt. Maandag tot en met woensdag blijft het droog met overdag temperaturen rond 5 of 6 graden. Vanaf donderdag word het weer toch wel guurder. Het warme zeewater is een bron voor het ontstaan van winterse buien. Overdag zullen die buien het meest regen of wat hagel produceren, maar in de nacht kan het lokaal toch echt wel even wit gaan worden. De temperaturen blijven overdag ruimschoots boven nul, dus de schaatsen hoeven absoluut nog niet uit het vet. Na volgend weekend worden de verwachtingen onzeker en is het nog niet te zeggen of het winterse weer zal gaan doorzetten.

Het weer samengevat

In het weekend nog echt herfstweer met overdag temperaturen rond 10 of 11 graden. Zondag draait de wind naar noord/oost en word het gevoelig kouder. Vanaf maandag overdag temperaturen rond een graad of 5 en in de nachten op grote schaal vorst -1/-3. Vanaf donderdag aanzienlijke kansen op winterse buien.

Actueel Sportnieuws zal de gehele winter verslag doen van het winterweer (op de sport gericht). Wij zoeken nog een amateur weerman die voor ons en ook voor zijn eigen reclame dagelijks een nieuw winter weerbericht kan schrijven. Interesse of ken je nog iemand? mail ons: info@sportinnederland.com 

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766