di. sep 21st, 2021
Maarten van der Weijden

Van der Weijden zamelt met 161 anders sporters geld in voor onderzoek naar kanker

Maarten van der Weijden heeft zaterdag 90.000 euro opgehaald met een thuistriatlon. De oud olympisch kampioen startte vanmorgen aan zijn ‘thuis actie’ door 3,8 kilometer te zwemmen. Vervolgens ging hij op een hometrainer 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen op een loopband.

Van der Weijden die eerder de Elfstedentocht zwom deed deze actie om geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker. KLIK HIER om geld te doneren voor van der Weijden zijn actie.

Er deden 161 andere sporters mee in Nederland die samen met van der Weijden geld inzamelde voor de Maarten van der Weijden foundation. Ik gaf alles vandaag”, zei de olympisch kampioen. “Ik ben super trots op alle mensen en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Dank jullie wel allemaal.”

“Ieder jaar krijgen 100.000 mensen in Nederland de diagnose kanker. 40.000 daarvan hebben niet het geluk daarvan te herstellen. Voor hen is palliatieve zorg heel belangrijk. Daarvoor hebben we het geld ingezameld.” Na de finish stond de teller van de actie op 86.694 euro. Van der Weijden noemde dat “waanzinnig”, maar het aantal donaties blijft binnenstromen.

 

Check nu hier het laatste sportnieuws van Sport in Nederland

Wil je het laatste voetbalnieuws lezen? Lees dan hier het laatste Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voetbalnieuws. Ben je ook geïnteresseerd in andere sporten? Dan kan je natuurlijk ook het laatste tennis, darts, formule 1 en wielrennen volgen via Sport in Nederland.

Maar er is nog meer. Check nu hier het laatste handbal, hockey, veldrijden en schaats nieuws. Wil je nog meer vinden? Kijk dan op de homepage van www.sportinnederland.com.

Door admin

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766