Ook Jean-Pierre Rhyner en Elias Frei naar Emmen

Ook Jean-Pierre Rhyner en Elias Frei naar Emmen

FC Emmen versterkt zich ook verdedigend

FC Emmen heeft zich na de komst van Kerim Frei ook verzekerd van de komst van diens jongere broer Elias Frei en de Zwitser Jean-Pierre Rhyner.

Frei (20) die als linksback uit de voeten kan komt transfervrij over, nadat zijn contract bij het Zwitserse FC Luzern in de afgelopen zomer afliep. Hij tekent een contract voor anderhalf seizoen bij de Drentse eredivisionist.

Rhyner is een linksbenige centrale verdediger die beschikt over zowel een Zwitsers als Peruaans paspoort. Hij doorliep de jeugdopleiding van Grasshopper Club Zürich, de club uit zijn geboortestad, waar hij in 2016 debuteerde in de hoofdmacht. In 2019 tekende hij een contract bij Cádiz CF, dat hem uitleende aan FC Cartagena.

Ook speelde de inmiddels 24-jarige Rhyner jeugdinterlands voor zowel Zwitserland als Peru. Eind 2020 riep de Peruaanse bondscoach Ricardo Gareca hem op voor de WKkwalificatieduels tegen Chili en Argentinië, maar hij maakte geen speelminuten.

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766