Marc van den Tweel

Marc van den Tweel nieuwe voorzitter KNWU

Van den Tweel volgt Wintels op

Marc van den Tweel is benoemd tot nieuwe voorzitter van wielerunie KNWU. Van den Tweel volgt Marcel Wintels op die in november vertrok.

de kandidatuur van Van den Tweel was niet geheel onomstreden. Met name de rennersvakbond roerde zich en droeg een eigen kandidaat voor. Gerry van Gerwen trok zich echter op het laatste moment terug, naar verluidt om geen verdeeldheid in de gelederen van de KNWU te veroorzaken.

De benoeming van Marc van den Tweel -in het dagelijks leven directeur van Natuurmonumenten- verliep met horten en stoten. Een paar keer eerder stond de verkiezing van de nieuwe voorzitter op de planning. Corona-perikelen en technische problemen stonden een succesvolle procedure echter in de weg.

 

Check nu hier het laatste sportnieuws van Sport in Nederland

Wil je het laatste voetbalnieuws lezen? Lees dan hier het laatste Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voetbalnieuws. Ben je ook geïnteresseerd in andere sporten? Dan kan je natuurlijk ook het laatste tennis, darts, formule 1 en wielrennen volgen via Sport in Nederland.

Maar er is nog meer. Check nu hier het laatste handbal, hockey, veldrijden en schaats nieuws. Wil je nog meer vinden? Kijk dan op de homepage van www.sportinnederland.com.

Author: admin