Lewis Hamilton wint Grand Prix van Brazilië

Lewis Hamilton wint Grand Prix van Brazilië

Hamilton verkleint het gat met Verstappen

Formule 1 coureur Lewis Hamilton heeft zondagavond in Sao Paulo de Formule 1 Grand Prix van Brazilië gewonnen.

Hamilton vertrok vanaf P10 wegens een gridstraf, maar werkte zich in de eerste vier ronden al op naar de vijfde plaats. Hamilton die gebruik maakte van een nieuwe motor had duidelijk de meeste snelheid van het hele veld. Nadat hij Sergio Perez na twee pogingen wist te passeren liet teamgenoot Valtteri Bottas de zevenvoudig wereldkampioen voorbij gaan en sloot Hamilton aan bij Max Verstappen.

Verstappen kon lang Hamilton van het lijf houden, maar in de laatste 15 ronden van de wedstrijd sloeg Hamilton toe. Waar beide coureurs eerst in duel samen nog van de baan raakten was het bij een tweede poging alsnog raak. Hamilton reed daarna de auto naar huis en pakte daarmee 25 punten in het WK-klassement.

Volgende week reizen de coureurs af naar Qatar voor een volgende race. Max Verstappen heeft met nog drie races te gaan 14 punten voorsprong op Hamilton.

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766