KNSB besluit streep te zetten door marathonseizoen

KNSB besluit streep te zetten door marathonseizoen

Streep door marathonseizoen wegens coronapandemie

Er zullen geen marathons meer plaatsvinden deze winter wegens de Coronapandemie. De KNSB heeft een streep door de rest van het seizoen gezet. Dit zegt de schaatsbond in een persverklaring.

“Dit doet ongekend veel pijn en niet alleen bij mij, want dit is vooral een klap voor de rijders en alle mensen die bij het marathonpeloton betrokken zijn”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, die de knoop uiteindelijk heeft doorgehakt. “Het was een heel lastig besluit, ik heb hier ook niet van geslapen vannacht. Maar het is helaas onvermijdelijk.”

De KNSB is sinds het begin van de coronasituatie permanent in overleg met de marathonteams en hun vertegenwoordigende platforms. De insteek was steeds om het seizoen veilig van start te laten gaan, zodra dat zou kunnen. Protocollen lagen klaar om dit alles ook coronaproof te laten plaatsvinden.

“Het zit nu in het DNA van de marathonschaatsers dat we nooit opgeven, altijd doorzetten”, zegt Willem Hut, disciplinemanager marathonschaatsen van de KNSB. “Ook de afgelopen week nog hebben we nog een keer geprobeerd de schouders eronder te zetten. We hoopten nog kansen te zien, maar die bleken gewoon niet meer reëel aanwezig.”

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766