Kansen op witte wereld nemen toe, schaatsen?

Kansen op witte wereld nemen toe, schaatsen?

Komende week weer kouder en kansen op sneeuw

De kansen op een witte wereld in delen van Nederland neemt na het weekend flink toe. In de nacht van maandag op dinsdag kan het op grote schaal wit worden.

Al ruim twee weken lang kwakkelt het weer op en neer. Toch word vanaf zondag de bovenlucht weer kouder en neemt de kans op (natte) sneeuw toe. Zelfs is er in de nacht van maandag op dinsdag een gerede kans dat de inwoners van dat gebied bij het openen van de gordijnen een witte wereld aantreffen.

Sneeuw

Zet de winter door?

Echt doorzettend winterweer gaan we in de nieuwe week absoluut niet krijgen. We krijgen echt te maken met guur winterweer. In de nachten kan het als het opklaart wel een paar graden vriezen, maar overdag blijven de temperaturen ruimschoots boven nul. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag is er in de nacht weer kans op wat (natte) sneeuw.

Voor de winterliefhebbers die hopen dat de schaatsen van zolder kunnen hebben we slecht nieuws. Dat zit er absoluut op de korte en wellicht op de langere termijn nog niet in. Zoals het er nu naar uitziet krijgen we tot eind volgende week te maken met wat kwakkelend weer en lijkt het er naar uit te zien dat we het winterweer richting volgend weekend eerst weer een geruime tijd kwijtraken.

De verwachting

Vanaf zondag neemt de kans op een winterse bui toe. Overdag komen de temperaturen uit boven nul uit, maar in de nachten is er wel kans op een paar graden vorst. Ook bestaat er een kans dat met name in het oosten van het land het in de nacht van maandag op dinsdag en van dinsdag op woensdag tijdelijk even wit word. Richting het weekend weer oplopende temperaturen met zowel overdag als in de nacht de temperaturen boven nul.

Weer

 

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766