In het weekend toenemende kans op sneeuw

In het weekend toenemende kans op sneeuw

Kans op sleetje rijden is door oplopende temperatuur klein

In het weekend neemt in ons land de kans op wat (natte) sneeuw toe. In het oosten van het land kan het wel eens tijdelijk even wit gaan worden. De Winter in Nederland lijkt van start te gaan!

De sneeuw zal absoluut niet blijven liggen want in de ochtend lopen de temperaturen zoals de hele week al het geval is weer op. Bij de laatste berekeningen van vanavond is de kans op een witte wereld in de nacht van vrijdag op zaterdag en op zaterdag op zondag het grootst in het noordoosten.

Miniatuurafbeelding

Als we er een langere termijn aan vast plakken dan zien we dat er in heel Europa wel wat sneeuw zou kunnen vallen in de komende twee weken. Dit kan de basis zijn voor een flinke winter. In de onderstaande kaart de verwachting qua sneeuw tot en met 3 december.

Miniatuurafbeelding

De verwachting

Woensdag en donderdag is het over het algemeen bewolkt, maar blijven de temperaturen in de nacht en overdag boven nul. Vrijdag gaat het vanuit het noordwesten regenen en later in de avond is er her en der absoluut kans op een winterse bui.

Zaterdag valt de wind meer weg, hebben we buien en neemt de kans op (natte) sneeuw in de avond en nacht steeds meer toe. Wellicht kan zich in het noordoosten en oosten een klein sneeuwdekje vormen. Op zondag weer temperaturen in de plus, maar de kansen op winterse buien lijkt ook na het weekend aanwezig.

 

weer

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766