Hoe loopt het Formule 1 wereldkampioenschap af?

Hoe loopt het Formule 1 wereldkampioenschap af?

Kan Red Bull een konijn uit de hoge hoed toveren?

Met Qatar, Saudi-Arabië en Abu Dhabi nog op het programma nadert het Formule 1 wereldkampioenschap het hoogtepunt. Maar hoe gaat het aflopen?

Opengeschroefde Mercedes Motor

Wij hebben ons verdiept in de verhalen die de laatste dagen op het internet rond circuleren en eens nagedacht over hoe de afloop zou kunnen gaan verlopen. Het Formule 1 team van Mercedes blijkt ijzersterk als het een motorwissel doet. Met een opengeschroefde Mercedes motor kunnen Sergio Perez en Max Verstappen vooral op de lange rechte stukken niet op tegen het geweld van de Duitse renstal.

Met een verse motor die vol open gedraaid staat heeft Mercedes nu een troef in handen om het Red Bull ontzettend moeilijk gaan maken. Aangezien de komende drie circuits misschien wel in het voordeel zijn van het team van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton kan het zijn dat Hamilton vanaf nu elke race een nieuwe motor zal gaan plaatsen. Met dit vermogen en vijf plaatsen straf is het mogelijk zoals we dit weekend hebben gezien om via een inhaalrace Perez en Verstappen te achterhalen.

Wat kan Red Bull

Bij de Formule 1 Grand Prix van Brazilië hebben we kunnen zien dat als Mercedes elke week een nieuwe krachtbron er in zet het een lastig verhaal kan gaan worden. Wat kan Red Bull in dit geval doen? Natuurlijk is de Mercedes motor niet helemaal betrouwbaar dit seizoen. Het zou kunnen gebeuren dat Red Bull niks hoeft te doen en dat misschien tijdens een race de motor van Hamilton ploft. In dat geval met nog maar een paar races te gaan is het wereldkampioenschap in het voordeel van Max Verstappen beslist.

Natuurlijk is dat een van de scenario’s die zou kunnen gebeuren. Het team van Red Bull staat er om bekend vaak met afstellingen van de auto wat te compenseren. Dit zullen ze vermoedelijk ook gaan proberen om via die manier wat meer vermogen te kunnen krijgen. Waarschijnlijk zal dit niet direct voldoende zijn om de snelheid van de Mercedes op die manier te kunnen verdedigen. Wellicht kan Perez het konijn uit de hogen hoed zijn?

Opvoeren van de motor

Red Bull kan natuurlijk ook net zoals Mercedes de motor gaan opschroeven. Dan zal het verschil kleiner worden, maar als de motor ploft dan kan natuurlijk Mercedes een extra slag gaan slaan. Met 14 punten voorsprong op Hamilton gaat het Oostenrijkse team natuurlijk die gok bij Verstappen niet wagen. Daarom denken wij dat misschien Perez wel eens opgeofferd kan gaan worden om met zijn bolide tijdens de race in Qatar van aankomend weekend met een nieuwe motor die ook op vol vermogen zal gaan draaien de strijd met Mercedes aan te gaan.

Met die zet calculeert Red Bull een nederlaag in voor Verstappen, maar dan kan het wel gaan testen of Perez mee kan komen met de Mercedes en of de motor het zal houden. Mocht dit slagen dan kan het team eventueel proberen om bij de laatste twee races ook bij Verstappen een nieuwe krachtbron er in te zetten als Hamilton er ook toe besluit om het ook op deze manier te gaan doen.

Natuurlijk kunnen we met zijn allen gaan speculeren wat er nu allemaal gaat gebeuren. We gaan komend weekend in Qatar zien hoe Red Bull de strijd aan zal gaan met Mercedes.

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766