Fikse straf voor Verstappen in budgetcap gate

Fikse straf voor Verstappen in budgetcap gate

Maandag pas uitspraak in Budgetcap gate

Wat hebben we vandaag een hoop fake nieuws gezien op de socialemedia  kanalen. Max Verstappen is zijn wereldtitel van 2021 kwijt. Not dus want de FIA gaat over de budgetcap gate pas maandag een uitspraak doen.

Check nu ook: Dit heeft Verstappen nodig voor een wereldtitel in Japan

Dit artikel zagen we woensdag veel verschijnen via social media:

Als we naar het document kijken, dan valt gelijk op dat er onregelmatige hoofdletters in het document staan. McLaren is zonder hoofdletter ‘L’ en het woord teams krijgt ineens wel een hoofdletter. Bovendien staat er een taalfout in de eerste zin én wordt Red Bull Racing niet als ‘Oracle Red Bull Racing’ aangeduid, terwijl Aston Martin Aramco wel voluit wordt geschreven.

De FIA heeft vandaag laten weten pas na het weekend met een uitspraak te komen. Volgens de FIA is het een lang en lastig proces dat nog niet afgerond is. Dit is dan ook de reden waarom de autosportorganisatie heeft besloten het proces nu uit te stellen en er volgende week maandag op terug te komen. Mogelijk wordt er dan wel duidelijk wie er over de budgetcap zijn gegaan en met hoeveel. Hierdoor wordt de informatie waar de hele Formule 1-wereld op zit te wachten dus over het raceweekend in Japan getild.

De FIA heeft laten weten dat het onderzoek grondig en goed moet verlopen en daarom is het opgeschoven naar maandag 10 oktober. “De analyse van de financiële bijdragen is een lang en complex proces dat aan de gang is en zal worden afgerond zodat de certificaten op maandag 10 oktober kunnen worden vrijgegeven”, aldus de FIA in een statement.

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766