Feyenoord krijgt te weinig in de Klassieker tegen Ajax

Feyenoord krijgt te weinig in de Klassieker tegen Ajax

Ajax wint dankzij treffer Gravenberch

Ajax heeft zondagmiddag in de eredivisie de Klassieker gewonnen. Dankzij een doelpunt van Gravenberch in de eerste helft bleven de punten in Amsterdam.

De Amsterdammers waren in de eerste helft veruit de betere ploeg. Feyenoord stond in het eerste half uur met de rug tegen de muur en het was geen verassing dat Ajax toen de score opende. Haller bediende Gravenberch die met links doelman Marsman kansloos liet.

Na rust was Feyenoord in grote gedeeltes van de wedstrijd de betere ploeg. Berghuis kreeg twee kansen op de gelijkmaker, maar zijn inzetten gingen net naast. In de blessuretijd was Feyenoord via Fer en Sinisterra dicht bij de gelijkmaker. Een schot van Fer kon ternauwenood gepakt worden door doelman Onana, en een kopbal van Sinisterra belande op de lat. Al met al kreeg Feyenoord in Amsterdam te weinig.

Ajax is met 41 punten uit 17 duels koploper. Vitesse volgt met 38 punten. Ook PSV (37) punten), Feyenoord (35 punten) en AZ (34 punten)  doen nog volop mee in de strijd om het kampioenschap in de eredivisie.

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766