Feyenoord haakt door nederlaag tegen AZ voorlopig af

Feyenoord haakt door nederlaag tegen AZ voorlopig af

AZ in de Kuip met 3-2 te sterk voor Feyenoord

Feyenoord is voorlopig afgehaakt in de titelstrijd. De ploeg van trainer Dick Advocaat verloor zondagmiddag de topper tegen AZ.

In de Rotterdamse Kuip was AZ met 2-4 te sterk voor Feyenoord. Feyenoord speelde met name in de tweede helft ver onder de maat. Bij de rust stond het nog 1-1. Karlson opende de score en Jörgensen maakte voor rust nog de gelijkmaker.

Boadu vloert Feyenoord

Na rust maakte Boadu de 1-2, maar kwam Feyenoord via Diemers met een half uur te spelen de gelijkmaker. Toen Boadu twintig minuten voor tijd de 2-3 maakte was het verzet van Feyenoord gebroken. Berghuis was op een goede voorzet van Linssen nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar die viel niet. In blessuretijd schoot Koopmeiners nog een penalty huize hoog over het doel.

Feyenoord wat vorige week nog tweede stond zakt naar de vijfde plaats. De Rotterdammers hebben 35 punten. AZ klimt naar de vierde plaats met 37 punten en doet volop mee om de prijzen.

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766