Eerste winterse speldenprik lijkt in aantocht

Eerste winterse speldenprik lijkt in aantocht

Komt de winter eind november wat op gang?

Krijgen we een strenge winter? Als we de weerdeskundigen mogen geloven lijkt de eerste winterse speldenprik eind november in aantocht.

Verwachting onzeker

Nederland en vooral de winterliefhebbers en schaatsliefhebbers hopen dat ze in de komende winterperiode 2021-2022 weer los kunnen. Alleen met het huidige opwarmende klimaat zien we wel duidelijk dat de winters over het algemeen milder en milder worden. Toch bestaat er nog altijd een gerede kans dat er een flinke uitschieter naar beneden bij kan zitten.

Of die uitschieter met flinke vorst dit jaar zal komen dat kan eigenlijk niemand voorspellen. Voor een weerman of weervrouw is het al lastig om de verwachting voor 10 dagen te maken en de verwachting maken voor een heel winterseizoen is helemaal lastig. Natuurlijk staan er computers die alles berekenen en alle jaren met elkaar vergelijken, maar ook dat biedt absoluut geen houvast voor een goed te voorspellen winter. De afgelopen jaren hebben we ook vaak gezien dat de weermannen en weervrouwen met een winterverwachting kwamen begin december, maar dat van die verwachting niet veel uitkwam.

November 2021

In november lijkt de eerste winterse speldenprik wel te gaan komen. Deze week is het tot en met woensdag met 8 graden overdag best fris, maar richting het weekend loopt de temperatuur weer op tot boven de 10 graden. Na het weekend kan er wel eens een omslagpunt gaan komen als de bovenlucht kouder gaat worden en de temperatuur weer gaat zakken naar 5 of 6 graden. Dan hebben we natuurlijk nog lang geen winter, maar als het in de nachten opklaart dan kan het echt wel een paar graden gaan vriezen. Alleen er zit een maar… omdat we dan 10 dagen verder zijn kan het allemaal nog veranderen.  De Duitse weerman Kai Zorn geeft een duidelijk uitleg wat er de komende weken misschien zou kunnen gebeuren.

Actueel Sportnieuws gaat zich de  komende maanden ook richten op de winter. Wij houden de weermannen en weervrouwen voor jou in de gaten en de beste video’s zullen we natuurlijk delen op onze website. Heb jij verstand van het weer of lijkt het je leuk om mee te schrijven op onze website dan kan je contact met ons opnemen via: info@sportinnederland.com

 

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766