Dedden test positief en moet in quarantaine

Dedden test positief en moet in quarantaine

Klassementsleidster Dedden test positief op Corona

Marathonschaatsster Ineke Dedden mist komend weekend de wedstrijd om de Marathon Cup in Hoorn. Dedden heeft positief getest op het coronavirus en moet zeven dagen in quarantaine.

Na vier wedstrijden is Dedden klassementsleider in de strijd om de Marathon Cup dus voor haar is het balen dat ze de wedstrijd in Hoorn aan zich voorbij moet laten gaan. “Ik baal vreselijk dat ik er zaterdag niet bij kan zijn, want ik had in Hoorn dolgraag mijn leiderspak verdedigd”, zegt Ineke Dedden in een reactie. “Ik heb geen idee waar ik deze besmetting heb opgelopen, maar dit is wat het is. Ik voel me goed en hoop na de verplichte quarantaine met een negatieve test snel weer het ijs op te kunnen.”

De KNSB heeft alle teams in de Topdivisie Dames vanavond geïnformeerd over het positieve geval. Alle rijdsters is dringend verzocht om zich voor zaterdag nog te laten testen op corona. Wie onverhoopt een positieve testuitslag ontvangt, moet dit melden bij de KNSB, waarna eenzelfde scenario zal volgen als bij Ineke Dedden.

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766