De belangrijkste sportwedstrijden in week 46

De belangrijkste sportwedstrijden in week 46

Dit is de topsport van deze week

We zijn aanbeland in week 46 van het jaar 2021. Dit zijn de belangrijkste sportwedstrijden van deze week.

Nederland -Noorwegen

Op dinsdag 16 november word het alles of niks voor het Nederlands elftal. Oranje speelt in Rotterdam de WK-kwalificatie wedstrijd tegen Noorwegen. Oranje heeft aan een overwinning of gelijkspel voldoende om zich rechtstreeks te kwalificeren voor het wereldkampioenschap in Qatar.

Shorttrack en Schaatsen

In het weekend gaan de ijzers weer onder bij de shorttrackers en de langebaanschaatsers. De shorttrack ploeg komt in het Hongaarse Debrecen in actie bij een wereldbekerwedstrijd. Datzelfde geld voor de langebaanschaatsers die naar het Noorse Stavanger afreizen voor de tweede wereldbekerwedstrijd van dit seizoen.

Veldrijden

Ook de veldrijders hebben weer een druk weekend voor de boeg. Zaterdag staat de Superprestige Merksplas op de kalender en zondag mogen de mannen en vrouwen opnieuw de wei in als er een wereldbekerwedstrijd gereden zal gaan worden in Koksijde.

Formule 1

Ook is er net als de afgelopen twee weekenden weer Formule 1. Na races in Mexico en Brazilië reist het F1 circus af naar de zandbak. In Qatar staat zondagmiddag om 15.00 uur een race op het programma.

Verder is er natuurlijk ook weer Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voetbal.

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766