“Als het van mij afhangt, dan crost hij deze winter niet meer”

“Als het van mij afhangt, dan crost hij deze winter niet meer”

Nog geen duidelijkheid over terugkeer van der Poel in het veld

Vader Adri van der Poel is er heel erg duidelijk over. “Als het van mij afhangt, dan crost hij deze winter niet meer”. Daarmee doelt van der Poel senior over het veldrit seizoen van zoon Mathieu.

In gesprek met het Nieuwsblad laat van der Poel senior weten dat het beter is als zoon Mathieu een punt zet achter dit veldrit seizoen om goed te herstellen van een rugblessure. “Het heeft geen zin meer. Als hij opnieuw begint, gaat hij zich weer forceren en staan we geen stap verder of dichter.”

Als van der Poel het advies van zijn vader opvolgt dan zien we hem komend weekend niet meer meedoen aan het NK in Rucphen en aan het WK eind januari in het Amerikaanse Fayeteville.

Alpecin-Fenix wil nog niks los laten over wat er exact gaat gebeuren. “We hebben nog geen nieuws hieromtrent”, aldus Christophe Roodhooft, sportief manager van Alpecin-Fenix.

Meer sportnieuws: Check de website van Sport in Nederland en vind het laatste Voetbal, Darts, Tennis, Wielrennen, Formule 1, Schaatsen en Veldrijden nieuws.

Sportredactie

- 465D2CD798DBA9CC2DD690FA308AD766